Stipendium for forskning i homøopatihistorie

I Stuttgart/Tyskland findes der Hans – Walz – Stiftung, som giver stipendier for forskningsophold ved Institut für Geschichte der Medizin der Robert Bosch Stiftung, Stuttgart.Robert Bosch (1861 – 1942) (ja, ham med bore- og vaskemaskinerne) var en tilhænger af homøopatien og grundlagde et homøopatisk sygehus i Stuttgart i 1940. Hans Walz var en tæt medarbejder af Robert Bosch og medlem af sygehusets bestyrelse. Han har engageret sig i homøopatien både privat og professionelt hele sit liv.

Det er målet for stipendiet at fremme udnyttelsen af et af de største specialbiblioteker i verden og af det vigtigste arkiv for homøopatihistorie. Stipendiet består af € 1000,- pr. måned som kan søges for højst 3 måneder. Instituttet kan være behjælpsomt ved at formidle overnatningsmulighed i Stuttgart.

I sin ansøgning skal ansøgerne redegøre for et klart defineret forskningsemne omkring homøopatihistorie, der skal foreligge oplysninger om ansøgerens uddannelse, sprogkundskaber og tidligere publikationer samt en grov arbejdsplan for opholdet i Stuttgart.

Ansøgninger sendes til:

Institut für Geschichte der Medizin der Robert Bosch Stiftung

Straussweg 17

D – 70 184 Stuttgart

e-mail: martin.dinges@igm-bosch.de

Hjemmeside: www.igm-bosch.de