skip to Main Content
28136554 / 40929777 kontakt@homeopati.dk
LANCET’s Konklusion ”Homøopatiens Endelige” Er Blevet Modbevist:

LANCET’s konklusion ”Homøopatiens endelige” er blevet modbevist:

august 2019.

 

Den meget anerkendte og brugte videnskabelige tidsskrift LANCET har i de sidste år kørt en udpræget hadekampagne imod homøopati – og den blev drevet videre frem af lægeforeninger og farmaceutiske virksomheder, blandt andet..

Begrundelsen til anti-homøopati-kampagnen var en meta-analyse f tidligere undersøgelser. De undersøgelser der indgik i analysen beskæftigede sig med homøopatiens gavnlige virkning på forskellige sygdomme.

Meta-analyse viser sig dog nu fyldt med fejl. Der skulle bevises at homøopati ikke er bedre end placebo – men beviset var manipuleret. Der er blevet fejlciteret og resultater blev gengivet fejlagtige.

Nu er der kommet 2 artikler, der er offentliggjort i “Journal of Clinical Epidemiology and Homeopathy” (tidsskriftet af ”Faculty for Homeopathy”, Storbritanniens professionelle organisation af medicinsk kvalificerede homøopater). Disse 2 artikler beskæftiger sig med en rekonstruktion af den tidligere meta-analysen, den som LANCETS kommenterede i 2005 som bevis på ”Homøopatiens endelige”.

De tydeliggjorde klar at den tidligere meta-analyse er fyldt med fejl og at der ikke foreligger nogen bevis om at effekten af den homøopatiske behandling kun skyldes placebo-effekten.

The Journal of Clinical Epidemiology and Homeopathy slår fast, at undersøgelsen var stærk mangelfuld og i nogle tilfælde ganske enkelt forkert.

Så … der er ingen bevis for at Homøopati “kun” virker som placebo: Den virker.

Samtidig demonstrerer den nye undersøgelse at der er indflydelsesrige kræfter i gang, der lyver og fordrejer forskningsresultater med formålet om at diskvalificere homøopatiens virkning.

kilder:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1475491608000891

https://www.researchgate.net/publication/24282526_The_2005_meta-analysis_of_homeopathy_The_importance_of_post-publication_data

 

Back To Top