Nyheder fra ind- og udland

Side 1 af 11  > >>

18/02-2018

Av Kari Skrautvol

LMHI Homeopathic World Congress ble avholdt 14.-17. Juni 2017 i Leipzig, Tyskland. Konferansen var et samarbeid mellom The International Homeopathic Medical Society (LMHI), The German Association of Homeopathic Physicians (DZVHÄ) og The Scientific Society for Homeopathy (WissHom).

På konferansen ble antibiotika situasjonen løftet spesielt opp ved behandling av urinveisinfeksjoner, inflammatoriske tarmsykdommer, lungebetennelser og sepsis. Det er nå behov for en endret strategi for å forebygge at et økende antall pasienter som dør grunnet resistente bakterier som det ikke er antibiotika mot.

Det grønne skiftet

Det grønne skiftet er i gang, og i mars 2017 la regjeringen frem sin “Perspektivmelding” til Stortinget hvor det grønne skiftet vil kreve evne og vilje til omstilling i helsetjenester til pasienter for å bevare velferdssamfunnet. Det vil kreve mindre bruk av antibiotika, kjemiske medikamenter og medikamenter som kan forurense miljøet og kroppene våre.

Vi trenger et økt internasjonalt samarbeid mellom medisinske leger, profesjonelle homeopater, leger med homeopatispesialisering og helsepersonell for å allment redusere bruken av antibiotika og andre medisiner som kan skade kroppen.

Pediatri

Under konferansen belyste Dr. Sigrid Kruse hvilken viktig rolle homeopati har i prosjektet “Integrative Pediatrics” ved tre barnesykehus i Tyskland. Heiner Frei fra Sveits tok opp behandling av Aspergers syndrom, hvor de blant annet bruker polaritetsanalyse i differensieringen av de homeopatiske medisinene. De har meget gode resultater ved behandling av denne diagnosen.

I dette behandlingsmiljøet ser de et skifte fra 1999, hvor innholds-komponenter i vaksiner ble endret. De ser nå flere pasienter med nevrologiske skader grunnet nye vaksiner. Likevel anbefaler de vaksiner ved større epidemiske utbrudd, hvor også homeopatisk behandling kan bidra betydelig.

Juergen Ivanis arbeider med premature barn på en intensiv avdeling i Tyskland. Han er utdannet kjemiker, og tatt homeopatiutdannelsen i etterkant. Ved homeopatisk behandling forlenger de premature fødsler med to uker og det er 20% økt sjanse for overlevelse.

Hva skjer globalt?

25/01-2018

Får du eller dit barn diarre, så kan du trygt anvende homøopati – studier på børn, kalve og griseunger viser god bedring med homøopatisk medicin.

;-)

Metastudie på barne diarré: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12634583

21/12-2017

En lille julegave:

en fantastisk samling og oversigt over forskningsresultater angående homøopati.

Du finder den her

30/11-2017

Fransk studie viser mindre brug af antibiotika og betændelsesdæmpende medicin:

Patienter, som blev behandlet for luftveje-infektion hos speciallæger i almen praksis, der udelukkende behandlede med homøopatisk medicin brugte mindre antibiotika end patienter hos almen læger, der behandlede med konventionel behandling.

29/10-2017

Resultat:

Patienterne med psoriasis i vores undersøgelse havde også andre kroniske sygdomme, der var forsøgt behandlet tidligere. Under den homøopatiske behandling forbedredes poriasis og de andre kroniske sygdomme plus sundhedsrelateret velbefinden væsentligt og brugen af konventionel medicin og sundhedsservice forringeldes markant.

22/10-2017

Der er meget kritik på homøopatien:

  • grundet det fremherskende forskningsdesign af double-blind studier, der ikke kan forholde sig til helhedsorienterede behandlingsmetoder

  • grundet en forståelse af de fysiske grundlove, der ikke har udviklet sig siden a. 1920

  • og grundet manglende samling af opsplittet specialist-viden

Så her kommer - til afveksling - en kritik af den offentlige amerikanske sygebehandling – desværre på engelsk.

Kritiken kan lige så godt anvendes på det danske "sundheds"system, lige bortset fra at udgifter til sundhedssystemet er højere og at vi er bedre til forebyggelse.14/09-2017

Denne Studie beskæftiger sig med 198 patienters vidt forskellige lidelser. De har været behandlet med homøopati med 1-5 konsultationer hos 20 homøopatiske speciallæger.

Det overordnede resultat blev en signifikant forbedring af patienter med kroniske, langvarige sygdomme med en behandling, der koster samfundet meget lidt.

Patienterne var hovedsageligt diagnosticeret i det almindelige sundhedssystem med:

  • tumordannelser (16,7%)

  • psykiske problemer (13.9%)

  • problemer i blære-og det seksuelle organsystem

De har haft symptomer i mindst 1 år.

 

For patienterne var de mest belastende symptomer:

  • smerter

  • hukommelses/koncentrationsproblemer

  • udmattelse

 

Der skete forbedringer af deres symptomer i signifikant grad, både for dem, der gennemførte 5 behandlinger og dem, der afbrød behandlingen inden der.

 

26/08-2017


I august 2017 blev en ny undersøgelse offentliggjort, der sammenlignede overlevelsesraten hos kræftpatienter, der gennemgik konventionel behandling, med dem, som kun valgte alternative behandlinger. Og medierne exploderede med overskrifter som disse:
"Alternativ kræftterapi knyttet til tidligere død"
"Alternativ medicin for kræft giver mere end dobbelt dødsrisiko"
"Kræft er langt mere sandsynligt at dræbe dig, hvis du stole på alternative terapier"
Disse overskrifter kan bekymre dig, der prøver at leve et sundt liv – men bare roligt: Autoren har
læst hele undersøgelsen, og resultaterne er slet ikke det, overskrifterne hævder.

 

Den frygtelige sandhed er at:
Den samlede dødsfrekvens for kræft er kun forbedret 5% i de sidste 60 år.

Og mens de fleste ikke ved, at der findes denne chokerende statistik, så ved mange at kræftbehandlinger har undladt at redde livet for folk, de elsker.


Det er derfor, læger i dag bombaderes med spørgsmål fra nye patienter om alternative terapier. Jeg spurgte min læge om alternative muligheder i 2004 - og han sagde,
"Der er ingen. Hvis du ikke tager kemoterapi, er du VANVITTIG. "


Mens det var en yderst effektiv, frygtindkaldende salgstaktik, der næsten virkede på mig, har denne type tilgang også tendens til at afskrække patienterne.

Lægerne havde brug for en mere venlig, mere videnskabelig comeback.


De har brug for en overskrift, der hurtigt kan formidles; et hurtigt svar til de patienter, som måske er skeptiske over for effektiviteten og bekymret over risikoen ved konventionel behandling, og som informerer sig angående alternativer.


Og nu har de en. Det er meningen med denne undersøgelse. Den skal afskrække igennem en overskrift, der ikke siger sandheden om studien.

 

Kilde: https://www.chrisbeatcancer.com/study-attacking-alternative-medicine-proves-conventional-cancer-treatment-is-failing/

 

 

22/08-2017

Medicinske forskere i Frankrig ønskede at afgøre, om homøopati kunne være en effektiv mulighed for at reducere over-afhængigheden af antibiotika i den lægelige service til familier.


De fandt ud af, at patienter, der konsulterer familielæger, der er certificeret i homøopati, brugte betydeligt mindre antibiotika og antipyretiske / antiinflammatoriske lægemidler til infektioner i det øvre luftveje end de patienter der henvendte sig til læger, der kun foreskriver konventionelle lægemidler.

Resultatet af behandlingerne var nogenlunde det samme.

 

Dette fund er af stor betydning for folkesundheden, da antimikrobielle resistens nu er et stort globalt problem. En af hovedårsagerne er overbrug af antibiotika til infektioner i øvre luftveje.

 

Vi risikerer at blive resistent overfor antibiotika også når der en dag er brug for at stoppe mere alvorlige betændelser.

Derudover risikerer vi at skulle dø af ellers harmløse betændelser.

 

Antibiotika blev først anvend I 2. verdenskrig, men vi har måske allerede nu ved overforbrug opbrugt dette medikaments virkning.

08/08-2017

Av Tore Fosso

14:45 7. august 2017

En nylig publisert randomisert og kontrollert studie i tidsskriftet Trials av Petter Viksveen m.fl. (2017) viser effekt av behandling hos homeopat for deprimerte pasienter. Studien ble gjennomført som del av doktorgradsstudiene til Viksveen ved University of Sheffield i England.


Side 1 af 11  > >>