Homøopatisk behandling

Hvordan foregår en behandling i praksis?
Du vil få ordineret et enkelt homøopatisk lægemiddel på baggrund af en grundig konsultation og en detaljeret analyse af din generelle fysiske, psykiske og mentale tilstand og dine specifikke symptomer.
Ved den første konsultation har homøopaten derfor brug for at forstå dig og dine symptomer i detaljer og vil derfor spørge ind til dit liv, dine problemer og dit helbred. Du vil bl.a. blive spurgt om din nuværende sygdom/ symptomer, dine spisevaner, søvn, fordøjelse, følsomhed for vejr og vind, dit humør, dit temperament, din karakter, tidligere sygdomme, om de vigtigste hændelser i dit liv m. m
Der vil blive aftalt en ny tid til et opfølgende besøg hos homøopaten ca. 4 uger efter den første konsultation. Denne opfølgning varer ca. 1 time. Her evaluerer patienten sammen med homøopaten den foregående måneds ændringer i sin tilstand, sammenlignet med første konsultation. På baggrund af dette tilrettelægges det videre forløb. Hvor langt et homøopatisk behandlingsforløb bliver, afhænger af flere faktorer og aftales individuelt.
Hvor lang tid varer hver enkelt behandling? Den første konsultation tager typisk 2 timer, de opfølgende konsultationer tager 40-60 min. Man bliver ikke behandlet i en homøopatisk konsultation, behandlingen forgår gennem de homøopatiske lægemidler der bliver ordineret.
Hvor mange behandlinger skal man typisk have?
1) før man mærker en effekt? Én konsultation med efterfølgende behandlings forløb.
2) før behandlingsrækken er færdig? 4-8 konsultationer (afhænger af sygdommens natur og patientens krav til behandlingen)
Anvendelse
Bredt sagt kan såvel fysiske, emotionelle som mentale problemer behandles.. Lidt mere specifikt løser medlemmer af DSKH ofte problemer med allergi, astma og eksem, hormonelle forstyrrelser, hudproblemer, fordøjelsesproblemer, migræne, tilbagevendende infektioner,
nervøsitet, lavt selvværd, eksamensangst og flyskræk, neurologiske lidelser, kronisk træthed, stres, men også meget andet.
Er der specifikke områder, hvor homøopater har særligt gode erfaringer?Vi får mange der ikke kan hjælpes i det almindelige sundhedssystem; mange kroniske lidelser, eller patienter med ’uforklarlige’ symptomer. Vi har gode resultater med en bred vifte af forskellige lidelser: Fra akutte til kroniske problemer, fra specifikke sygdomme til diffuse tilstande, fra alvorlige  diagnoser til lettere gener, fra depressioner og sorg til fobier og invaliderende angst.
Er der en bestemt gruppe mennesker - fx idrætsfolk - som specielt bruger behandlingsformen?
Alle grupper kan behandles med homøopati da der altid tages udgangspunkt i hele mennesket og er ikke kun symptomer og diagnose. Også f. eks gravide kan bruge homøopati da behandlingen er uden toksiske bivirkninger.
Er der særlige patientgrupper, som ikke bør bruge behandlingsformen?
Nej, men man skal være opmærksom på, at en eventuel afslutning eller nedtrapning af anden behandling skal foregå i samråd med egen læge.
Bivirkninger?
Der er ingen bivirkninger ved homøopatisk behandling, når man følger instruktionerne fra sin homøopat.
Da et homøopatisk lægemiddel kan fremkalde bestemte sygdomssymptomer på et rask menneske, og behandle disse symptomer hos et sygt menneske, kan det ikke tilrådes at tage homøopatisk medicin uden først at søge vejledning hos en veludannet homøopat, for at sikre, at den homøopatiske medicin er korrekt til lige netop denne patient.

Følgevirkninger?
Da homøopatisk behandling styrker systemet til at bekæmpe den ubalance, der manifesterer sig som ’symptomer’, bliver symptomerne i nogle tilfælde forværret i kort tid, da bl.a. immunforsvaret, ved hjælp af den homøopatiske medicin, mobilisere styrke til at bekæmpe sygdommen og forbedre helbredet.
I et længere forløb, kan gamle symptomer komme kortvarigt tilbage, eller helt nye forbigående præsenterer sig, det kan være følelsesmæssige, mentale eller fysiske. Det sker i takt med at kroppen genopretter en sund balance. Et upassende lægemiddel i en forkert dosering kan fremkalde uønskede reaktioner. Derfor er det vigtigt at kontakte sin homøopat ved vedvarende symptomer eller ved forværring af symptomer.
Typisk vil du desuden få mere energi, ro i dig selv og et bedre overordnet velbefindende.